Hold Grønland Ren

SKRALDEPAND

I 2014 fandt jeg en gammel KGH pose i jorden i Qoornoq. Jeg genkendte posen fra min barndom i Qaqortoq,- så den nok ligget der i 30-40 år. På posen stod der Hold Grønland Ren... den satte tankerne igang omkring plastikaffald, og den lange holdbarhed det har i naturen, og resulterede i min første affaldsinstallation. 

Jeg begyndte at samle affald langs strandene, i naturen og langs vejen i Nuuk,- den slags affald som folk har smidt fra sig i stedet for at smide det i en skraldespand. Det hele blev monterede til en stor skraldespand med KGH posen på forsiden. Værket hedder Hold Grønland Ren

LÆRRED

Når man færdes i naturen kan man få en følelse af, at man er det første menneske, der nogensinde har gået netop der i det uberørte terræn, som om fortid og nutid smelter sammen.. lige ind til en chipspose eller en plastikflaske bryder harmonien og bringer én tilbage til virkeligheden. Affaldet virker helt malplaceret og ingår ikke i naturens rytme og cyklus.

- Som et billede på dette fænomen lavede jeg et hvid lærred af strandaffald. På lærredet blev projekteret forskellige naturbilleder, som blev forvrænget på affaldets overflade, som et billede på hvordan affaldet i naturen ødelægger oplevelsen af harmoni og ro.

Fotoprojektion af strandsten
Fotoprojektion af istapper
Fotoprojektion af sortebær
Værkerne udstillet i Katuaq